Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Deprecated: html_entity_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/customers/vh-5828/web/home/co_hu/includes/core_functions_include.php on line 1065

Deprecated: filter_var(): Passing null to parameter #3 ($options) of type array|int is deprecated in /var/www/customers/vh-5828/web/home/co_hu/includes/defender.php on line 790

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/customers/vh-5828/web/home/co_hu/includes/core_functions_include.php on line 322

Session time visszaszámláló

Utolsó módosítás 2 év
V
vizoHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Hirtelen felindulásból bedobom ezt az ötletet, mert majdnem pórul jártam megint, most épp ezen az oldalon de már '"otthon" is jártam így.
(Remélem jól írtam a címben azt a "session" dolgot, de mindjárt kifejtem.)

Szokásom néha írásban hosszabban kifejteni a mondókámat a weboldalakon egy-egy témával kapcsolatban (lásd. pl. a frissen nyitott FORK-os fórumtéma).
Most is úgy jártam, hogy mire megírtam / újraírtam / átszerkesztettem (persze mentés nélkül) és megnyomtam a "beküldés" gombot, szépen kiírta a rendszer, hogy már nem vagyok bejelentkezve, szóval nem ment be az anyag.
Most szerencsére megvolt vágólapon a tartalom, de veszett már el így "értékes"kisregényem...

Szóval honnan lehet tudni, hogy meddig vagyok még belépve a rendszerben?
Egyáltalán állítható ez az idő? Nem találtam meg de lehet, hogy figyelmetlen voltam.

Bankok weboldalán (pl. OTP bank) van egy visszaszámláló ami mutatja, hogy mikor fog kiléptetni a rendszer, ha nem nyúlok semmihez.
Gondolom itt is megoldható, ha az ember tudja a módját.

Amit problémának látok (a konkrét kódolás mellett):
- legjobb lenne olyan helyen, ami folyamatosan látszik a képernyőn, ez viszont téma függő lehet, a szokásos panel pozíciók nem biztos, hogy jók erre,
- nem csak frontend felületen, hanem admin oldalon is jól jönne, amikor ott szerkeszt valami tartalmat az ember (cikket, hírt).

Vagy csak tudatlanul használom a rendszert és ez felesleges...
Persze tudom én, hogy: mentés, mentés mentés, de hát van olyan, hogy elmarad (jön közben egy vendég, egy hosszú telefon, ég a ház, stb.).

Ui.:
Fusion fórumon rákeresve volt ez problémája másnak is, talán az egyik fejlesztő Chan írta, hogy éppen ezért beletett egy "auto save" funkciót admin oldalon a cikk/hír szerkesztéshez, de aztán senki nem mutatott rá érdeklődést és ezt kivették. Valamelyik verzióban biztos benne volt, mert képet is láttam róla.)
Szóval nem csak az én problémám, íme:
https://www.php-fusion.co.uk/infusion...ost_207550
Módosította vizo 2021-09-15 - 22:35:09, 2 év
_Ephyx_EphyxFőadminisztrátor
Beküldve 2 év
Az autosave funkció nekem sosem működött. 9.03.110-ben biztosan benne volt, mert manapság is látom amikor hírt szerkesztek.

Amúgy valami ilyesmit tudok elképzelni...

$_SESSION['start'] = time();
$_SESSION['expire'] = $_SESSION['start'] + (30 * 60); //30 perc

A visszaszámlálás ebből már egyszerű szerintem.
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
v7-re készítettem egyszer, de nem találom
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Tesztelés elkezdődött.

https://photos.app.goo.gl/XWoqKhW5BSo...5BSoHGnKw9

Adminban kicsit más időpont van, mivel oda később jelentkeztem be és ugyebár más időpontot is ment el.

Van még hozzá ötletem, igaz eddig is és ehhez is módolni kell.

Jelenleg 2 fájlt kell módosítani abszolúte nem nagy mértékben.
Amit tud képen látszik.

Ami bele kerülhetne:
- lehessen állítani, hogy az user meddig maradjon belépve, ehhez bele kell nyúlni a core-ba, jelenleg 48 óra.
- ....
_Ephyx_EphyxFőadminisztrátor
Beküldve 2 év
Szuper!
V
vizoHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Biztatóan néz ki.
Nagyon ne bonyolítsd el ha nem muszáj, ha egyszerű de működik, az a legjobb.
A Core fájlok változhatnak egy frissítéssel (lásd Shoutbox és reply gomb esete), nem jó ha nagyon bele kell nyúlni.
Frontenden egyébként akár egy panelként is elmenne és akkor függetlenebb a Core-tól (bár én írtam, hogy téma függő, úgy mennyire használható), admin oldalon viszont eleve lehetne beépítve, ahogy a képeden is van.

Viszont ötletként be is küldhetnéd a fejlesztői fórumba, hátha beépítenék később ki/be kapcsolható opcióként.
(A Shoutbox reply gomb is végül a Te segítségeddel került bele, én hiába írtam nekik korábban.)

Belegondolva nem is értem miért nem lehet Adminból szabályozni a belépve maradás idejét?
Hasznos lenne pl. biztonsági okokból, hogy ne maradjon a user belépve 2 napig, miközben a gépe felé sem néz.
Az meg a másik oldala, hogy ha meg dolgozok rajta, akkor ne léptessen ki de minimum figyelmeztessen előtte.
Ha jelzem hogy "itt vagyok", akkor újraindulhatna az idő.

Útóirat:
Úgy látom szereted ezeket a kihívásokat, biztos, hogy tudok még kitalálni ezt azt. Mosoly
Módosította vizo 2021-09-20 - 20:51:20, 2 év
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Csomag elkészítve, talán hiba nélkül fog futni.

Tesztre

Itt is
https://www.fusion.bltfm.hu/
vagy lentebb

Idézet

Viszont ötletként be is küldhetnéd a fejlesztői fórumba, hátha beépítenék később ki/be kapcsolható opcióként.

Esetleg, ha jók lesznek a tesztek. Bár eddig azt vettem észre, hogy nem szeretik a .js-t, ami dolgozik a háttérben, ez meg ugyebár üzemmel.
Módosította Mathias 2021-09-22 - 15:18:39, 2 év
Nincs hozzáférésed a csatolt fájlok megtekintéséhez
V
vizoHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Részemről köszönöm, letöltöttem próbálgatom.

Első ránézésre tetszik is, de még keresem a panel helyét, hol is legyen.

1.
Miközben kerestem a panel helyét, kicsit "megbolondult", hozzácsapott még 30 napot az időhöz egy áthelyezés után. (Admin oldalon nem változott.)
Erről csatoltam 2 képet.
Infusion eltávolítása, újratelepítése után jó lett, de megint csak pár kattintásig, aztán megint elromlott az idő.

2.
Ha kikapcsolom az oldalsó panelt Adminban, akkor fatal error lesz a frontenden:
"Fatal error: Uncaught Error: Class "BLTFMHULoginExpLoginExpServer" not found in /home/wuztoc/public_html/site/infusions/user_info_panel/templates/user_info.tpl.php:90 Stack trace: #0 /home/wuztoc/public_html/site/infusions/user_info_panel/user_info_panel.php(94): display_user_info_panel() #1 /home/wuztoc/public_html/site/includes/classes/PHPFusion/Panels.php(320): include('/home/wuztoc/pu...' ) #2 /home/wuztoc/public_html/site/themes/templates/footer.php(27): PHPFusionPanels->getSitePanel() #3 /home/wuztoc/public_html/site/uzenofal.php(44): require_once('/home/wuztoc/pu...' ) #4 {main} thrown in /home/wuztoc/public_html/site/infusions/user_info_panel/templates/user_info.tpl.php on line 90"

3.
Ha az oldalsó panel csak bizonyos oldalon való megjelenésre van állítva, akkor a Kilépés gombon is csak akkor jelenik meg az idő, ha a kijelölt oldalon vagyok.
Módosította vizo 2021-09-22 - 23:16:09, 2 év
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év

Idézet

Pár kattintás
milyen kattintás?

30 napot nálam is csinálta az elején időzóna beállítása után jó lett.
Úgy készítettem el csak nem volt időm részletezni, hogy működik :
1 csak panel
2 csak kilépés gomb
3 panel és kilépés gomb

Admin ezektől függetlenül üzemel

Mint láthattad nálam futt hiba nélkül, jó user részről nem néztem de nem is lehet különbség. Most telefonról vagyok fent panelt áttettem bal szélre, jó, majd vissza, jó, ezután kikapcsoltam a panelt és jó, de átnézem a csomagot.
Köszi az észrevételt.

Mind 2 panelt elkészíttette telepítés után? Az egyik csak akor aktiválódik, ha kevesebb mint 10 perc van hátra ekkor megjelenik egy figyelmeztető üzenet. Üzenetben van 2 gomb egyelőre azok üzemen kívül vannak.

Ez lesz a hiba. Nincs meg a 2. panel az úgymond figyelmeztető panel ezt fent középre kell létrehoznia a rendszernek. Vagy kikapcsoltad vagy nem látható minden oldalon.
Módosította Mathias 2021-09-23 - 07:18:52, 2 év
V
vizoHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
A pár kattintás az volt, hogy telepítés után az oldalsó panelt áthúztam oda ahová szeretném, majd adott oldalhoz rendeltem -> rögtön el is romlott az idő.
Most újra végigjátszva kezd körvonalazódni ez az probléma.
Az derült ki, hogy az adott oldal, amihez rendeltem, az egy "custom.php", más oldalakon jó az idő, csak épp azokról kikapcsoltam a szélső panelt, így nem láttam, hogy ott jó.
Erre megpróbálok majd kitalálni valamit, de lehet, hogy nem is fontos, usernek talán elég lehet a kilépés gombon is látni (bár az nálam éppen rejtve a "hamburger" menü mögött).
Mondjuk a 10 percen belül "élesedő" közpéső panel jó ötlet, de ezek szerint csak az oldalsó panellel együtt működik.

A Fatal error viszont megvan továbbra is ha kikapcsolom az oldalsó panelt. Akkor az csak az én problémám?
Mindkét panel létrejött telepítés után, a középső is megvan és engedélyezve is van, képek mellékelve.
(A középső panelt még nem láttam működni.)

Akárhogy is lesz, az adminban már így is hasznos nekem, hogy ott van.
Módosította vizo 2021-09-23 - 23:21:50, 2 év
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
user_info.tpl.php
ez alá
require_once INFUSIONS.'bltfmhu_login_expiration_panel/infusion_db.php';

ezt
require_once LEX_INC.'autoloader.php';

Fatal error meg kell, hogy szűnjön

Idézet

Mondjuk a 10 percen belül "élesedő" középső panel jó ötlet, de ezek szerint csak az oldalsó panellel együtt működik.

Szélső panel nélkül is kell, hogy működjön, bár akkor aktívnak kell lennie a gombon, azaz valamelyik számláló kell, hogy fusson, de is változhat, ha minden igaz.
Módosította Mathias 2021-09-24 - 23:48:46, 2 év
V
vizoHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Fatal error megszűnt, oldalsó panelt ki/be kapcsolhatom, a kilépés gombon megy a számláló panel nélkül is.
Szuper, köszönöm. Tetszik
M
MathiasHaladó fórumozó
Beküldve 2 év
Örülök neki, lesz még egy hiba, ami szinte észrevehetetlen és igazából azt a kód részt nem is oda szántam. Javításban ki lesz javítva.
Neked van jogod megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Neked nincs jogod témát indítani a fórumon.
Neked nincs jogod hozzászólni ehhez a témához.
Neked nincs jogod szavazást indítani a fórumon.
Neked nincs jogod csatolmányt feltölteni a fórumra.
Neked nincs jogod csatolmányt letölteni a fórumról.