Hirtelen felindulásból bedobom ezt az ötletet, mert majdnem pórul jártam megint, most épp ezen az oldalon de már '"otthon" is jártam így.
(Remélem jól írtam a címben azt a "session" dolgot, de mindjárt kifejtem.)
Szokásom néha írásban hosszabban kifejteni a mondókámat a weboldalakon egy-egy témával kapcsolatban (lásd. pl. a frissen nyitott FORK-os fórumtéma).
Most is úgy jártam, hogy mire megírtam / újraírtam / átszerkesztettem (persze mentés nélkül) és megnyomtam a "beküldés" gombot, szépen kiírta a rendszer, hogy már nem vagyok bejelentkezve, szóval nem ment be az anyag.
Most szerencsére megvolt vágólapon a tartalom, de veszett már el így "értékes"kisregényem...
Szóval honnan lehet tudni, hogy meddig vagyok még belépve a rendszerben?
Egyáltalán állítható ez az idő? Nem találtam meg de lehet, hogy figyelmetlen voltam.
Bankok weboldalán (pl. OTP bank) van egy visszaszámláló ami mutatja, hogy mikor fog kiléptetni a rendszer, ha nem nyúlok semmihez.
Gondolom itt is megoldható, ha az ember tudja a módját.
Amit problémának látok (a konkrét kódolás mellett):
- legjobb lenne olyan helyen, ami folyamatosan látszik a képernyőn, ez viszont téma függő lehet, a szokásos panel pozíciók nem biztos, hogy jók erre,
- nem csak frontend felületen, hanem admin oldalon is jól jönne, amikor ott szerkeszt valami tartalmat az ember (cikket, hírt).
Vagy csak tudatlanul használom a rendszert és ez felesleges...
Persze tudom én, hogy: mentés, mentés mentés, de hát van olyan, hogy elmarad (jön közben egy vendég, egy hosszú telefon, ég a ház, stb.).
Ui.:
Fusion fórumon rákeresve volt ez problémája másnak is, talán az egyik fejlesztő Chan írta, hogy éppen ezért beletett egy "auto save" funkciót admin oldalon a cikk/hír szerkesztéshez, de aztán senki nem mutatott rá érdeklődést és ezt kivették. Valamelyik verzióban biztos benne volt, mert képet is láttam róla.)
Szóval nem csak az én problémám, íme:
https://www.php-fusion.co.uk/infusion...ost_207550