A php-fusion.co.hu és php-fusion.hu domain + tartalom ELADÓ! Korrekt ajánlatot az alábbi email-re várok: lynx.adm@php-fusion.co.hu

Admin jelszó helyreállítása

Utolsó módosítás 3 év
reTorZio
2 nap könyörtelen szenvedés és próbálgatás után megvan a megoldás (mindenki számára aki hasonló dologban kezd elsüllyedni)
Mivel főadmin vagyok az oldalon, így a phpmyadmin-ban kimásoltam egy általam ismert beregisztrált felhasználó belépési kódkaraktereit az admin_passwordom üres mezőjébe (tehát előtte töröltem az ide és a user_admin_password-ban lévő karaktereket). Majd kiléptem a phpmyadmin-ból. A weboldalon beírtam az admin felhasználó névhez a már új - a felhasználó által használt és nekem elárult - jelszót és azonnal beengedett adminként (admin felhasználóként).
Ezután a Profil módosításában az adminhoz beírtam a jelenlegi (az ismerős felhasználó által használt) jelszót, (ha nincs haver aki elárulja, akkor van gáz) majd az új jelszót és ennek a megerősítéséhez szintén. FONTOS: korábban használt admin jelszót nem fog elfogadni a rendszer, tehát teljesen újat kell kreálnotok.
Aztán ezeket a profilmódosításokat mented, bejön a főoldal ahol kijelentkezel és az új admin-hoz tartozó jelszavaddal ismét belépsz. Ekkor megadod az admin alatt az új (általad kreált jelszavadat (az alatta lévő két mezőt: új jelszó ill. annak megerősítése, üresen hagyod) Ezután adod meg a szintén az eddig nem használt új főadmin jelszót, majd a megerősítés miatt újra. Ezt mindenképpen két lépésben kell megcsinálni! Egyszerre az admin jelszó és a főadmin jelszó változtatása nem fog menni!
Innentől be tudsz lépni admin felhasználóként (aki egyben főadminisztrátor is). Panelek módosításához v. felvételéhez persze a Főadmin jelszót kell majd megadni a Panelek szerkesztése felületen!
spyrex
Azt a verziót én sem ismerem annyira.

de fel rakom azt is és megnézem,hogy ott mi a helyzet.
De szerintem frissítsd inkább v7.07.02 re
Rimelek

reTorZio Írta:

@reTorZio - 7-00-05

Jó régi rendszert használsz akkor. Gondolom, abban még nem volt user_salt és user_admin_salt. Viszont lehet, hogy volt egy darab salt valahol konfigurációs fájlban, ami telepítéskor random generálódott. Ha így van, akkor valahol a config.php-ben megtalálod.

A jelszavak másolgatásával egyébként óvatosan kell bánni. Lehet, hogy rosszul másoltad ki, vagy rosszul másoltad vissza. Vagy, ha akkor nem volt salt az adatbázisban, akkor valahol máshol volt, vagy bármi megváltozott közben, ami miatt a jelszó hash már nem volt aktuális.

Én viszont a te verziódat talán nem is használtam soha. Nem emlékszem, mikor próbáltam ki az elsőt. Úgyhogy reméljük, spyrex, vagy más jobban emlékszik. Vagy megpróbálhatod frissíteni a legújabb 7-esre. De abban megint nem nagyon tudok segíteni.
reTorZio
reTorZio
7-00-05
spyrex
Melyiket verziót használod?
reTorZio
Hát végigcsináltam. - nálam nincs egyébként user_salt és user_admin_salt sem - De töröltem a user_admin_password tartalmát, de nem enged adminként belépni. Már új jelszót is kértem magamnak, de arra sem érkezik semmi.
Azt nem értem, ha korábban a phpmyadmin-ban töröltem a user_password és a user_admin_password jelszavak kódjait nem engedett belépni, majd amikor visszamásoltam őket akkor sem.
spyrex
Hello!

Mivel szeretnék neked segíteni így regisztráltam magamnak egy tárhelyet. Nézd végig a képeket és ez alapján menni fog a dolog tuti.
1.
http://gtfkephost.hu/files/2017/30/27...gpbq0j.png
2.
http://gtfkephost.hu/files/2017/30/27...dfgpp4.png
3.
http://gtfkephost.hu/files/2017/30/27...uy14oi.png itt kitöröltem azt a sort.. csak a képre elfelejtettem felírni. Grin
4.
http://gtfkephost.hu/files/2017/30/27...fm0vat.png

Remélem ez alapján megtudod csinálni. Smile

Ui: direkt nem raktam kép bbcode közé.
reTorZio
Igen, utolsó mondatodra. Már próbáltam. Nem jött össze. Most végigharcolom a javaslatod elejét...
Köszi.
Rimelek
Tudsz új fusiont is telepíteni. Ha máshol nem, akkor a saját gépeden. És a korábban itt kibeszélt megoldást végigcsinálhatod. Ha kell, akkor a user_salt és user_password mezőkkel, de ha csak az adminra nem tudsz belépni, akkor az admin jelszóval. Azaz a user_admin_salt és user_admin_password mezőkkel. Sőt. Igazából ahhoz új telepítés se kell, mert átmásolod a user_salt tartalmát a user_admin_salt -ba és a user_password tartalmát a user_admin_password -be. Igaz, hogy ez így kevésbé biztonságos, hiszen nem csak a jelszó azonos, de még a salt is. De legalább bejutsz.

Viszont próbáltad már a javaslatom, hogy a profil szerkesztésnél csak az új admin jelszót töltöd ki, de a jelenlegit nem? De ezt csak akkor, ha a user_admin_password üres.
reTorZio
Elindítottam újra a weboldalt, de annak ellenére, hogy az admin-hoz tartózó, korábban a phpmyadmin-ról lementett jelszó karaktereit visszamásoltam, nem enged az admin felületre belépni. Hogyan tudnék mégis adminként belépni? Töröljem a phpmyadmin-ban a hozzá tartózó karaktereket? Amíg nem tudok belépni, nem tudok új (másik)admint sem létrehozni.
reTorZio
Gyanítom, h a szerver a többszöri rossz belépési kísérlet miatt tiltotta le a weboldalt, mindjárt helyrehozom és újra megpróbálom az admin belépést.
reTorZio
Köszi a tippet, na meg azt is, hogy áthelyezted a kérdéshalmazomat. Itt valóban több infót lehet erről a témáról olvasni. Már odáig jutottam, hogy az oldalamat sem tudom megnyitni. Előtte még próbáltam úgy is belépni, hogy az admin felhaszn.vénhez tartozó jelszó mezőt üresen hagytam -> nem engedett belépni. Aztán úgy is, hogy beírtam a korábbi jelszót, eredmény ugyanaz. (előtte töröltem a phpmyadminban az admin felhasználó és a főadmin tartalmát. Később, miután nem tudtam belépni visszamásoltam őket, de nem engedett belépni). Most meg az oldalt sem érem már el... Kezdek lángra lobbanni.
Rimelek
Na, szóval kicsit összegyűjtöttem az admin jelszóval kapcsolatos kérdéseket ide. Bár igaz, egy része az admin felhasználói jelszavával kapcsolatos. Jobb, mint az előző helyén volt. Ráadásul az előzőek alapján még szükség is lehet a másik jelszó visszaállítására is. Smile

Nekem itt, a v9-nél volt amúgy olyan, hogy a profil szerkesztésnél admin jelszót kért. Viszont már nem emlékszem, hogy adtam meg. Tippem, hogy nem töltöttem ki a jelenlegi jelszót, mert hogy nem volt. És megadtam újnak egyet. Utána minden működött. Javaslom v7-nél is ugyanazt megpróbálni, hacsak valakinek nincs jobb ötlete.
spyrex
user passwordot hagyd benne csak az adminét töröld ki.. Én régebben valahogy így csináltam Grin
reTorZio
Beszélgetés áthelyezve. Előzmény: https://www.php-fusion.co.hu/infusion...read_id=20 (Rimelek)

Köszönöm, megfontolandó mindenképpen. Más: szeretnék egy új panelt (még a V7-ben) hozzáadni. Nem sikerül, mert a "Nem lehet létrehozni az új panelt. Hibás jelszó üzenetet kapok. Az oldalt én hoztam létre, nincs másnak admin hozzáférése (főadminisztrátor vagyok). A profil megváltoztatásánál a Felhasználónév-hez tartozó név és az aktuális jelszó beírása után próbálom az "Aktuális admin jelszót" beírni (a megváltoztatás érdekében) de nem fogadja el. Az adatbázisban is kotorásztam, de az ottani "átkódolt" karaktereket nem lehet visszafejteni. Nem tudom mitévő legyek. Van esetleg elképzelésed?
spyrex
Ha egyre gondolunk akkor.. Bemész a phpmyadminba ki törölöd az admin jelszóhoz tartozó sorokat és elméletileg újra be tudsz írni valami jelszót. Smile
reTorZio
Hát töröltem a phpmyadmin-ban a "user_password" és a "user_admin_password" sorok tartalmát ( a bennük lévő kódokat kimásoltam/lementettem), de így sem enged belépni az admin felhasználónévvel és üresen hagyott jelszóval, sőt visszamásolás után sem enged már a korábbi jelszóval belépni. Most vagyok nyakig a kakiban.
eugabesz
Fiúk!Ez milyen hiba??T,mint sokat tapasztalt felhasználók...főadmin-ként jelen vagyok az oldalunkon,de nem vagyok regisztrált tag!!Egyszerűen eltűntem az adatbázisból!Mit lehet ezzel kezdeni??(SAjnos belépni sem tudok,ez elég gáz így) Még v7 rendszer... www.iramclan.hu
Rimelek
Ha eltűntél volna az adatbázisból, hogy lennél jelen főadminként? Valamit biztosan nem értettem meg. "eugabesz" néven látszol is a vendégkönyvben 1-es azonosítóval. Mi a hibajelenség, ami miatt azt gondolod, eltűntél?
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Adminisztrátor