A php-fusion.co.hu és php-fusion.hu domain + tartalom ELADÓ! Korrekt ajánlatot az alábbi email-re várok: lynx.adm@php-fusion.co.hu

Adatbázis visszaállítása

Utolsó módosítás 2 év
SSJ2Vegeta1
Sziasztok!

Jó pár éve felhagytam az oldal készítéssel, szeretném feléleszteni a teszt oldalamat, ami v7-es.
Találtam egy külföldi ingyenes tárhelyet, ahova feltudom tenni a nagy adatbázisomat (éles oldalról mentett régebbi változat lett a teszt oldal anno), de olyan problémám van, hogy a főoldalon minden karakter jól jelenik meg, de amint belépek valahova, komment, admin stb, mindjárt minden ékezet, speciális karakter (¤) helyett kérdőjel jelenik meg, legyen az adatbázisba bevitt, vagy a nyelvifájlból, php fájlból kiírt.

Régen az okhost.eu-n voltam, de az megszűnt sajnos, régen egy tárhelyváltás miatt sok problémám volt az őű-vel, ezt sikerült megoldani azzal, hogy a maincore-ba be lett illesztve ez:
Kód
dbquery("set names 'latin2'");
dbquery("set character set 'latin2'");


Az okhost-on minden oké volt így már, bár a főoldalon most is...
utf8-ba raktam fel az adatbázist amúgy.
feriland
küldtem egy PÜ-t Smile
Korcsii
PHP7-en is elfut Grin
Bár lehet némi módosítás szükséges. Én is feltámasztottam a v7 klánoldalt tavaly, Nginx + PHP7 + MariaDB trióval, és valamelyik miatt bele kellett nyúlnom, de már passzolom melyik volt. Az angol fórumban találtam rá részletes leírást.

A mysql adatbázisnevet szintén a confog.php-ben találod, ha esetleg nem tudod megnyitni a mysql mentést. Mondjuk nálam a Notepadd++ kis szöszmötölés után mindent megnyit.
Rimelek
Szia. Attól függ, milyen mentésed van az adatbázisról. Ha olyan, amiben benne van a régi adatbázis neve, akkor azt ki kellene törölni belőle. Ha nem tudod, hogyan, például túl nagy a fájl és nem tudod megnyitni, akkor megpróbálhatsz saját gépen egy ugyanolyan nevű adatbázist létrehozni, mint a régi. Abba importálni, majd exportálni adatbázis neve nélkül. Több munkával jár, mint ami indokolt, de működik. De ezen kívül nem hiszem, hogy bármi gond lenne a felélesztéssel. Felmásolod a fájlokat is a webszerverre, a config fájlban átírod a jelszavakat az újra és nekem más nem jut eszembe, ami kellene.

Persze, nem mindegy, jelenleg milyen php verzió van az új szerveren. Ha elég új, akkor nem fog menni rajta a 7-es, akármit csinálsz. Hogy mi számít "elég újnak", nem tudom már. De mivel manapság 5.6 a legrégebbi támogatott, szerintem azon például már jó eséllyel nem működne. De legalábbis hibaüzeneteket kapnál.
feriland
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Egy régebbi weboldalam tartalmát szeretném újra fellőni az éterbe (hírek, felhasználók, stb), de annyira rég volt már, nem emlékszem semmire. Megvan a régi MySQL és a weboldal mentése, ha tudna valaki segíteni benne, vagy lenne ideje, tudna dobni egy mailt a feriland92@gmail.com -ra vagy egy részletes leírást adni? Az adatbázis neve, a domain, minden megváltozott.
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Adminisztrátor