A php-fusion.co.hu és php-fusion.hu domain + tartalom ELADÓ! Korrekt ajánlatot az alábbi email-re várok: lynx.adm@php-fusion.co.hu

Adatbázis visszaállítása

Utolsó módosítás 2 év
feriland
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Egy régebbi weboldalam tartalmát szeretném újra fellőni az éterbe (hírek, felhasználók, stb), de annyira rég volt már, nem emlékszem semmire. Megvan a régi MySQL és a weboldal mentése, ha tudna valaki segíteni benne, vagy lenne ideje, tudna dobni egy mailt a feriland92@gmail.com -ra vagy egy részletes leírást adni? Az adatbázis neve, a domain, minden megváltozott.
Rimelek
Szia. Attól függ, milyen mentésed van az adatbázisról. Ha olyan, amiben benne van a régi adatbázis neve, akkor azt ki kellene törölni belőle. Ha nem tudod, hogyan, például túl nagy a fájl és nem tudod megnyitni, akkor megpróbálhatsz saját gépen egy ugyanolyan nevű adatbázist létrehozni, mint a régi. Abba importálni, majd exportálni adatbázis neve nélkül. Több munkával jár, mint ami indokolt, de működik. De ezen kívül nem hiszem, hogy bármi gond lenne a felélesztéssel. Felmásolod a fájlokat is a webszerverre, a config fájlban átírod a jelszavakat az újra és nekem más nem jut eszembe, ami kellene.

Persze, nem mindegy, jelenleg milyen php verzió van az új szerveren. Ha elég új, akkor nem fog menni rajta a 7-es, akármit csinálsz. Hogy mi számít "elég újnak", nem tudom már. De mivel manapság 5.6 a legrégebbi támogatott, szerintem azon például már jó eséllyel nem működne. De legalábbis hibaüzeneteket kapnál.
Korcsii
PHP7-en is elfut Grin
Bár lehet némi módosítás szükséges. Én is feltámasztottam a v7 klánoldalt tavaly, Nginx + PHP7 + MariaDB trióval, és valamelyik miatt bele kellett nyúlnom, de már passzolom melyik volt. Az angol fórumban találtam rá részletes leírást.

A mysql adatbázisnevet szintén a confog.php-ben találod, ha esetleg nem tudod megnyitni a mysql mentést. Mondjuk nálam a Notepadd++ kis szöszmötölés után mindent megnyit.
feriland
küldtem egy PÜ-t Smile
SSJ2Vegeta1
Sziasztok!

Jó pár éve felhagytam az oldal készítéssel, szeretném feléleszteni a teszt oldalamat, ami v7-es.
Találtam egy külföldi ingyenes tárhelyet, ahova feltudom tenni a nagy adatbázisomat (éles oldalról mentett régebbi változat lett a teszt oldal anno), de olyan problémám van, hogy a főoldalon minden karakter jól jelenik meg, de amint belépek valahova, komment, admin stb, mindjárt minden ékezet, speciális karakter (¤) helyett kérdőjel jelenik meg, legyen az adatbázisba bevitt, vagy a nyelvifájlból, php fájlból kiírt.

Régen az okhost.eu-n voltam, de az megszűnt sajnos, régen egy tárhelyváltás miatt sok problémám volt az őű-vel, ezt sikerült megoldani azzal, hogy a maincore-ba be lett illesztve ez:
Kód
dbquery("set names 'latin2'");
dbquery("set character set 'latin2'");


Az okhost-on minden oké volt így már, bár a főoldalon most is...
utf8-ba raktam fel az adatbázist amúgy.
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Adminisztrátor