A php-fusion.co.hu és php-fusion.hu domain + tartalom ELADÓ! Korrekt ajánlatot az alábbi email-re várok: lynx.adm@php-fusion.co.hu

PHP tudósok

Utolsó módosítás 3 év
Rimelek

tyupika93 Írta:

@tyupika93 - mikor eszközöltem a githubos verzióra való frissítést sokkal több hiba lett a rendszerben mint az előtte lévő stabil kiadásnál


Nem is a github-os forráskódból kell éles rendszert telepíteni. Az pont arra való, hogy a fejlesztők megosszák a forrást. Vannak release-ek, azt kell tölteni. De ez minden verziókezelőre igaz.

Igaz, a release github-on egy adott állapota a forráskódnak, ami kapott egy címkét. Ha rosszul címkézik a forrást és abból rossz release-t adnak ki, az a fejlesztők hibája (mármint azé, aki címkézte )
tyupika93
Hát igen csak azzal nem lett számolva hogy azok erősen alpha meg béta verziók míg a fejlesztés el nem éri a 100%-ot. Pl én használtam 2.0.5-ös e107 rendszert és mikor eszközöltem a githubos verzióra való frissítést sokkal több hiba lett a rendszerben mint az előtte lévő stabil kiadásnál
Korcsii
Manapság már leginkább a github hódít, ez integrálja egymásban a fájlverziók kezelését és a hibajelentés/feature request/ötletelés funkciókat. Röviden mindenki fejlesztget és pár admin jóváhagyja, közben mindenki elérheti a még fejlesztés alatt álló verzió legaktuálisabb állását.

Persze nem árt mellé egy menedzsment, aki meghatározza a fő csapásirányt meg az adminisztratív dolgokkal foglalkozik, tanácsot ad.

A PHP-Fusion története nyilván Nick Jones egyszemélyes fejlesztésével indult, körülbelül a v6.01 fejlesztésekor kapcsolódtak be többen, köztük én is. Akkor még külön fejlesztői aldomain is létezett, és CVS-en keresztül voltak megosztva a fájlok. Aztán később (v7) jött a jóval több lehetőséget biztosító SVN, majd a v8-9 fejlesztése már a ma népszerű githubon keresztül folytatódott.
eugabesz
Az utóbbi inkább érdekelne...
Rimelek
Én nem értem a kérdést sem. Mire vagy kíváncsi? Hogy hogyan készül például egy CMS, mint a php-fusion, ahol a semmiből egy ilyen összetett rendszer lesz, vagy az érdekel, hogy hogyan dolgozik több ember ugyanazon a programon?
eugabesz
Azért ezt most,hogy is van?? Ha van kedvetek leírhatnátok. valaki ír egy alap kódrendszert és a többiek frissítgetik,egymást is figyelve javítgatják azt? Vagy hogy kell ezt elképzelni,ezt az egész php kódolást??
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.